U bevindt zich hier: Home F.A.Q. veel gestelde vragen
PDF Afdrukken E-mail
Waar kan ik Stair Make-Over kopen?
Stair make over is direct online of via onze dealer partners te koop. Met onze speciale trapconfigurator kunt u zelf uw offerte maken en uw bestelling opgeven. In de shop kunt u de bijpassende vloer en onderhoudsmiddelen bestellen.


Hoe weet ik wat ik nodig heb?
Op de site kunt u uw meetformulier downloaden. Als u de maten heeft opgenomen kunt u deze ingeven in de trapconfigurator. Hieruit komt dan uw eigen offerte met de benodigdheden.

Om het meetformulier te kunnen bekijken heeft u Adobe Reader nodig. Klik hier om dit kostenloos te downloaden.


Wat moet ik doen met de zijkanten van mijn trap?
Deze kunt u gewoon schilderen. Doe dit wel een weekje tevoren. De verf heeft deze periode echt nodig om uit te harden zodat beschadiging tijdens de renovatie voorkomen wordt. We raden tevens aan ook de onderkant van de treden te schilderen in dezelfde kleur of een kleur die past bij het door u gekozen décor. Download hier uw verfinstructies.

Om de verfinstructies te kunnen bekijken heeft u Adobe Reader nodig.
Klik hier om dit kostenloos te downloaden.

Hoe weet ik nou welke maat ik moet uitzagen?
In de installatiekit zit een speciale trapspin. Met dit speciale stukje gereedschap kunt in 1 keer de maat nemen van de gehele trede. Daarna legt u deze trapspin op uw nieuwe trede en tekent deze af. Daarna kunt zagen en heeft u de trede klaar. Dit herhaalt u bij elke trede weer.


Waarom moet ik de Stair Make-Over lijm gebruiken?
De lijm heeft een speciale samenstelling voor traprenovatie. U kunt in een korte periode alle treden lijmen. De treden zijn na installeren na 20 minuten schuifvast. U kunt er dan direct weer over lopen. Daarnaast heeft de lijm een egaliserend effect op oude en versleten trappen. Een derde voordeel is dat de lijm in combinatie met de treden een aanzienlijke reductie van loopgeluid teweeg brengt.


Hoe is zo'n trede samengesteld?
De trede van Stair Make-Over bestaat uit 1 stuk. De kern is van HDF daarop zit een CPL toplaag (zeer slijtvast laminaat). In deze toplaag zit een zeer hoge concentratie aluminiumoxide. Dit zorgt ervoor dat de trede stroef wordt op het moment dat er druk op wordt uitgeoefend. De treden zijn zeer slijtvast en daarom krijgt u ook 10 jaar garantie en is het product geplaatst in gebruikersklasse 32.


Wat doen als de trede voorbij de wang (trapboom) komt?
U merkt bij het aftekenen al of dit zal gaan gebeuren of niet. U gebruikt hiervoor het opzetstukje wat in het montagepakket zit. Mocht dit zo zijn dan kunt u met een decoupeerzaag de trede gerust inkorten. Dit zal niet ten koste gaan van de stevigheid van uw trap. Het eindresultaat zal fraaier zijn.


Is het mogelijk om een open trap dicht te maken en hoe moet dat dan?
Via deze link kunt u een instructie downloaden waarin beschreven staat hoe te werk te gaan bij het dicht maken van een open trap. Ook kunt u het resultaat zien van een open trap die dicht gemaakt is in de Gallery (foto's Wengé met stootborden off-white).


Hoe wordt de trede aan de achterzijde afgewerkt bij een open trap?
Via deze link kunt een een uitleg downloaden op welke manieren een open trap is af te werken aan de achterzijde. Ook kunt u het resultaat zien van een open trap in de Gallery (foto's Kersen en Wengé). Zie ook de mogelijkheden op deze site onder Concept, hoofdstukje Afwerking.

 

nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
nieuwsbrief


Ontvang HTML?